Položky označené "Skladem" expedujeme:
- objednáno do 10:00 ve stejný den
- objednáno po 10:00 následující den

10 nejlepších elektromobilů v roce 2017

Aktualizováno: Jelikož byl od publikování tohoto článku představen elektromobil Tesla Model X, o němž jsme přesvědčení, že je to nejlepší osobní auto tohoto typu na světě, tak jej můžete ihned umístit hned na začátek tohoto žebříčku a všechny ostatní zmíněná auta o jedno místo posunout.

Tento článek je přehledem deseti nejlepších elektromobilů na trhu, a to hlavně z hlediska poměru cen/výkon. Přirozeně je velmi těžké hodnotit různé vozy napříč třídou i typy a také na základě různých subjektivních faktorů. Přesto jsme se pokusili sestavit aktuální žebříček a do výběru jsme zařadili pouze ty auta, jejichž základní cena se pohybovala pod částkou 2,5 milionu korun.

10. Fiat 500e

Není pochyb, že Fiat 500e je pěkné auto. Má dobré výkonnostní výsledky – zrychlení z nuly na 50 km/h dokonce z testovaných aut zvládlo nejrychleji. Zajímavé je, že elektromobil nesnáší sám šéf Fiatu. Před několika lety dokonce zákazníkům poradil, aby vůz nekupovali. I přesto byl Fiat 500e později uveden na více trhů v různých státech USA. Zákazníci jej očividně mají rádi a je tak stále v poptávce. Fiat 500e se tak zdá jako skvělá volba.

 

9. Ford Focus Electric

Počáteční cena od uvedení do prodeje lehce klesla a nyní je tak Focus Electric o něco výhodnější koupí. Do vozu se pohodlně vejde 5 osob, na plné nabití ujede až 122 kilometrů. Jedná se o velmi pěkné auto, a pokud vám více vyhovuje splynout s davem, než vyčnívat, Focus Electric vám svým jednoduchým designem splní požadavky. Cena je jen o trochu vyšší než nejlépe se prodávající Nissan LEAF. Pokud jste tedy velkými fandy Fordu, Focus Electric se zdá jako nejlepší možnost ze seznamu.

 

8. Kia Soul EV

Pokud by se Kia rozhodla svůj elektromobil Kia Soul EV vyrábět ve větší kvantitě a zpřístupnit ho tak širšímu trhu, mohl by se brzy stát nejlépe prodávaným elektromobilem nejen v USA, ale i na globálním trhu. Auto nabízí dostatek prostoru, stylový design a na jedno nabití možnost ujet vzdálenost až 150 kilometrů. Vůz je navíc doplněn o navigaci ovládanou hlasem, parkovacího asistenta a řadu dalších doplňků. Samotnou Kiu poptávka po Soul EV překvapila a v současnosti tak zvyšuje jeho produkci.

7. VW e-Golf

Malinko dražší, než ostatní vozy v žebříčku, je Volkswagen e-Golf. Do tohoto auta se pohodlně usadí až 5 lidí, na plné nabití má dojezd 134 km. Tento elektromobil se velmi pohodlně a dobře řídí, a pokud byste si s vozem chtěli užít trochu zábavy, Volkswagen jej nabízí také ve sportovní verzi. E-Golf má vyhřívané přední sedačky, palubní nabíječku 7.2kW a zpětnou kameru. Volkswagen navíc nabízí ještě různé úrovně rekuperace energie tak, abyste si auto mohli uzpůsobit vlastním preferencím a požadavkům.



6. Chevy Spark EV 

Chevy Spark EV možná nebude tou nejatraktivnější volbou z žebříčku, ale je téměř tou nejlevnější. Jeho aktuální cena se pohybuje pod průměrnou cenou za zcela nový vůz a bude tak dobrou volbou pro ty, kteří chtějí koupi udržet pod částkou 500 000 Kč. Podle kolegů, kteří auto vyzkoušeli na vlastní kůži, se jedná o živý a také výkonný elektromobil a je údajně lepší koupí, než jeho benzínový brácha. Vůz je oproti ostatním trochu menší, usadí se do něj jen 4 lidé. Na jedno dobití navíc dojede až 132 kilometrů, a tak není divu, že se Spark EV rychle stalo nejprodávanějším elektromobilem na americkém trhu.

 

5. Renault Zoe

Renault Zoe je elektromobil dostupný zatím hlavně jen na evropském trhu a právě zde každý rok vykazuje velmi silné prodeje. Zoe je něco jako sestřenice elektromobilu LEAF od Nissanu a na autě je velmi dobře vidět, že jeho konstruktéři si dávají velmi záležet na tom, aby řadu EV posouvali dál. Je to cenově velmi dostupné auto a stejně tak i pohodlné. Do vozu se posadí až 5 lidí a na jedno dobití urazí až 210 kilometrů. Za cenu, za kterou se Zoe nabízí, tak jde o velmi výhodnou koupi.

 

3. - 4. BMW i3 & Mercedes B-Class Electric

BMW i3 i Mercedese B-Class Electric jsou obě auta spíše v tom dražším konci spektra v našem výběru, ale stále jsou zhruba na polovině ceny, než za kterou se prodává Tesla Model S.

Za prodejní cenu mají obě auta majiteli opravdu co nabídnout. Garantují bezproblémovou a hladkou jízdu, spoustu prostoru, skvělý výkon a na dobití obě dojedou téměř tu samou vzdálenost, tedy něco přes 130 kilometrů. BMW i Mercedes jsou navíc kvalitní značky na úrovni, což je benefit, který ostatní auta v porovnání nemůžou nabídnout.


 

2. Nissan LEAF

Pokud bychom porovnávali hlavně poměr cena a výkon, Nissan LEAF je suverénním lídrem žebříčku. LEAF je historicky nejlépe prodávaným elektromobilem na trhu v Evropě, v Americe a také v Japonsku. Jedná se o opravdu spolehlivé auto za skvělou cenu. I přestože máme na seznamu řadu skvělých aut, s LEAFem je těžké se srovnávat.

LEAF na jedno dobití ujede až 135 kilometrů, nabízí pohodlný a stylový interiér, 5 sedadel a velmi slušný výkon. Za cenu, za kterou se nabízí, se tak jedná o velmi dobré a dostupné auto.



1. Tesla Model S

I přestože cena Tesly je výrazně vyšší než u jiných aut, Tesla Model S prostě patří do čela tohoto i podobných žebříčků. Je to auto, jako žádné jiné a jedná se o nejlepší masově vyráběné auto. Tesla nabízí skvělý výkon, který by se dal porovnat i se sportovními auty. Je to velmi prostorný a bezpečný vůz, nabízí skvělý technický balíček různých vychytávek a navíc je moderní a designové. I přes svou cenu, která v dolarech začíná na 75 000, se jedná o nejlepší volbu ve světě elektromobilů.